انواع عایق سیم پیچی موتور

انواع عایق سیم پیچی موتور

انواع عایق سیم پیچی موتور

مواد مختلف در سیستم های الکتریکی به دو دسته مواد رسانا یا هادی و مواد عایق تقسیم می شوند. همانطور که می دانیم مواد هادی به خوبی جریان برق را عبور می دهند اما مواد عایق اجازه عبور جریان الکتریکی را نداده و یا میزان بسیار کمی از جریان را عبور می دهند. به عبارت دیگر هیچ ماده عایقی بطور صد در صد ایده آل نیست. انواع عایق سیم پیچی در هر کلاس و دسته ای که قرار بگیرند، نقش مهمی را در عملکرد ماشین های الکتریکی ایفا می کنند.

 

باید به خاطر داشت که عایق کاری سیم پیچی موتور یکی از مهم ترین و ضروری ترین مراحل سیم پیچی است. به بیان ساده تر، وظیفه عایق های الکتریکی جداسازی الکتریکی بین شیارهای حاوی مواد رسانا در ولتاژهای مختلف است. بدین صورت که عایق بصورت پوشش روی مواد کشیده شده و از انتقال حرارت و جریان از محیطی به محیط دیگر امتناع می کند.

شرایط اولیه مواد عایق ایده آل

استحکام دی الکتریک بالا، پایدار در دمای بالا
مقاومت بالا یا مقاومت ویژه
هیسترزیس دی الکتریک کم
هدایت حرارتی خوب
درجه بالایی از پایداری حرارتی ( باید در دمای بالا تحمل کند)

کلاس های مختلف عایق بندی بر اساس رده بندی A تا Y

عایق ها بسته به نوع الکتروموتور از ترکیبات و مواد مختلفی ساخته می شوند. با توجه به نوع مواد بکار برده شده در ساخت عایق ها، عایق ها را می توان در کلاس های متفاوتی از Y تا C تقسیم بندی کرد. هر عایق دمای خاص خود را دارد.
کلاس درجه حرارت مجاز
Y 90
A 105
E 120
B 130
F 155
H 180
C 180

عایق کلاس Y

این نوع عایق از موادی مانند پنبه، ابریشم و کاغذ غیر آغشته تشکیل شده است. ترکیب مواد دیگری را نیز می­توان در این رده گنجاند ، به شرطی که با آزمایشات قابل قبول بتوانند در دمای کلاس Y کار کنند.

عایق سیم پیچی کلاس Y

عایق کلاس A

در این نوع عایق، مواد یا ترکیبی از مواد مانند پنبه، ابریشم و کاغذ درون یک مایع دی الکتریک مثل روغن غوطه ور شده و به آن آغشته شده اند. ترکیب مواد دیگری را نیز می­توان در این رده گنجاند ، به شرطی که با آزمایشات قابل قبول بتوانند در دمای کلاس Y کار کنند. به عنوان مثال، مواد کلاس Y آغشته به رزین های طبیعی استرهای سلولز، روغن های عایق و ….همچنین چوب چند لایه وکاغذ لاک زده شده نیز در این کلاس گنجانده می شوند.

عایق کلاس E

این مواد که دارای درجه ای از پایداری حرارتی هستند که به آن ها اجازه می دهد در دمای 15 درجه بالاتر از مواد کلاس A کار کنند. برای مثال، لعاب های رزین مصنوعی، لمینت نبه ای و کاغذی با پیوند فرمالدئیدی و … در این دسته قرار می گیرند.

عایق کلاس B

در این دسته، مواد یا ترکیبی از مواد مانند میکا، الیاف شیشه، آزبست (پنبه نسوز) با مواد پیوندی مناسب و غیره وجود دارند. سایر مواد یا ترکیبی از مواد غیرآلی غیرضروری، که طبق آزمایشات قابل قبول نشان داده شود که قادر به عملکرد در دمای کلاس B هستند، ممکن است در این کلاس قرار گیرند.

 

شیلنگ ضد سایش

شیلنگ دریایی

کوپلینگ سندبلاست

اتصالات مغزی

اتصالات برنجی

برچسب ها:

این مقاله بدون برچسب است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *