
جک نورگرن پنوماتیک
جک نورگرن بهصورت کلی شامل دو نوع سیلندر پنوماتیک و سیلندر هیدرولیک بوده و در قسمت زیر به معرفی و توضیح جک نورگرن پنوماتیک پرداخته میشود. جریان هوای فشردهشده جک نورگرن پنوماتیک بهوسیلهی کمپرسور مصرف میشود، یعنی این نوع از جکها از هوای فشردهشده برای منتقل کردن انرژی استفاده میکنند. این جک پنوماتیک از مزیتهای ویژهای مانند بازدهی زیاد، کنترل مناسب، تعمیر و نگهداری راحت و… برخوردار است. امروزه اکثراً از جکهای نورگرن پنوماتیک در بیشتر کارخانهها و حوزههای صنعتی مختلف نیز استفاده میشود.
جک نورگرن پنوماتیک به علت برند نورگرن و ویژگی پنوماتیکی آن در میان افراد از محبوبیت ویژهای برخوردار است. هوای متراکم شده در قسمت پشت جک نورگرن پنوماتیک معمولاً جمع شده و این هوا سبب جنبش و حرکت صفحهای که شافت بر روی آن قرار گرفته میشود. این سیلندر پنوماتیک در انواع و اقسام گوناگونی در بازار موجود است.
انواع جک نورگن
انواع جک نورگرن پنوماتیک
بهطورکلی جک نورگرن پنوماتیک به دو گروه خطی و غیرخطی طبقهبندی شده است. در انواع جکهای نورگرن پنوماتیک خطی حرکت به شکل مستقیم بوده و قدرت تولیدی این نوع جکها از حاصلضرب فشار کاری دستگاه در مقطع مساحت کف جک به دست میآید.
جکهای زیر اساساً نمونههایی از جکهای پنوماتیک میباشند: جک کامپکت، جک چهار میل، جک قلمی، جک میل مخفی، جک پروفیلی و جک رادلس و…
جکهای نورگرن پنوماتیک غیرخطی نیز ازنظر سایزها و وزن دارای تنوع زیادی هستند و قدرت تولیدی جکهای نورگرن پنوماتیک غیرخطی با توجه به کاتولگ تولیدکننده آنها محاسبه و مشخص میشود. جکهای گریپر، جکهای شعاعی و جکهای دورانی نمونههایی برای این گروه از جکهای نورگرن پنوماتیک هستند.
کاربرد جکهای نورگرن پنوماتیک
جکهای نورگرن پنوماتیک اساساً بیشتر در فرایند اتوماسیون صنایع پرسکاری، صنایع چوبی، صنعت خودروسازی، کارخانههای تولید کاشی و سرامیک، خطوط تولید و… کاربردی ویژه دارند. عنصر اصلی این جک پنوماتیک از هوای فشردهشده تشکیل شده است و در بعضی از موارد احتمال دارد بهجای هوای فشردهشده از گازهای خاص دیگری نیز در این نوع جک استفاده شود.
در جکهای نورگرن پنوماتیک جریان هوای پراکندهشده بعد از فعالیت در عملگرهای پنوماتیک از مجراهای بخش خروجی به محیط تخلیهشده و به جک بازنمیگردند. جک نورگرن پنوماتیک معمولاً در جهت جابهجا کردن انواع قطعهها بر روی مدار مورد استفاده قرار گرفته و از طول عمر بالایی برخوردار است. جکهای نورگرن پنوماتیک حرکت به هر طرفی را برآورد میکند و درنتیجه قطعهها میتوانند بهطرف جلو، عقب یا پایین و بالا هدایت شوند. محدوده فشار در جکهای نورگرن پنوماتیک معمولاً بسیار کمتر از جک نورگرن هیدرولیک بوده و از جکهای نورگرن پنوماتیک در فشار کاری حدود ۱۶ بار استفاده میشود.
مشخصات و اجزای کلی جک نورگرن پنوماتیک
جکهای نورگرن پنوماتیک در اصل از یک جک واحد، سیلندر، کمپرسور و یک واحد کنترلی تشکیل شده و همچنین در یک تقسیمبندی دیگر جکهای نورگرن پنوماتیک دارای پیستون، بدنه اصلی یا پوسته، پکینگ و اتصالات مربوطه میباشند و بر اساس نوع نصب و کاربرد مدنظر افراد قابل انتخاب هستند. برای مطلوب کردن وضعیت هوای موجود در این نوع جک، باید اندکی از بخارآب موجود در جک را برداشته و مقدار اندکی روغن مخصوص اضافه شود.
این موضوع کمپرسور هوا را تا حدودی فشرده میکند و آن را به سیلندر پنوماتیک که مجهز به پیستون بوده انتقال میدهد و باعث تغییر انرژی از انرژی الکترونیکی به انرژی مکانیکی میشود و انرژی مکانیکی از یک واحد کنترل با یک دریچه برقی کنترل میشود. با توجه به نوع جک نورگرن پنوماتیک مورداستفاده افراد، میتوان میزان بارهای الکتریکی را کاهش یا افزایش داده و آن را نیز به بیرون منتقل نمود.