انواع شیر پنوماتیک

انواع شیر پنوماتیک

انواع شیر پنوماتیک

شیر پنوماتیک در مدل‌ها و نمونه‌های مختلفی روانه بازار می‌شوند که آن‌ها را بر اساس پارامترهای همچون تعداد پورت‌های ورودی و خروجی، تعداد مسیرهای جریان و مکانیسم باز و بسته شدن پورت‌ها، موقعیت سوپاپ غیر فعال به دسته‌های مختلفی تقسیم بندی می‌شوند. شیرهای پنوماتیک انواع مختلفی دارند که در ادامه آن‌ها را بررسی می‌کنیم.
» شیر محدود کننده فشار

شیرهای محدود کننده فشار به منظور تنظیم کردن فشار موجود در مخزن و یا این که بالا بردن سطح امنیت برای یک سیستم پنوماتیک در مدار تعبیه می‌شوند، مورد استفاده قرار می‌گیرند. توجه کنید که این کارها را با محدود کردن میزان فشار ورودی انجام می‌دهند. توجه کنید که این مدل شیرها را معمولا بعد از کمپرسور باد قرار می‌دهند.
» شیر تنظیم کننده فشار

در رابطه با این شیرها بایستی بگوییم زمانی که در سیستم یک فشار ثابتی (صرفه نظر از نوسانات) را داخل سیستم داشته باشیم لازم است که از این مدل شیرها استفاده شود. شیرهای تنظیم کننده فشار می‌توانند که به تثبیت فشار بپردازند بنابراین با توجه به نیازتان آن‌ها را تهیه کنید.
» شیر تابع فشار

زمانی این شیرها را در مدار قرار می‌دهند که می‌توان از خروج فشار باد در یک محدوده خاص با خبر شد. در حقیقت از سیگنالی که این شیرها تولید می‌کنند می‌توان که برای راه اندازی کردن سیستم کنترلی و یا این که یک آلارم را به صدا درآورد به منظور مطلع کردن اپراتور سیستم استفاده نمود.
» شیر پنوماتیک کنترل جریان

گفتی است که این مدل شیرها برای کنترل کردن جریان کانال‌های عبور هوای فشرده را محدود می‌کنند و در یک جهت خاص بک گلویی ایجاد می‌کنند که در نهایت منجر به کاهش جریان می‌شوند. این مدل شیرهای کنترل جریان را می‌توانید با توجه به نیازتان تهیه کنید.

انواع شیر پنوماتیک
شیرهای قطع و وصل جریان

یکی از متداول‌ترین شیرهایی که در سیستم‌های پنوماتیک کاربرد دارند شیرهای قطع و وصل جریان هستند. این شیرها را با تحریک کردن بوبین می‌توان قطع و وصل کرد و یا این که مسیر را تغییر داد. توجه کنید که توسط همین تغییر وضعیت می‌توان انواع عمل کننده‌های پنوماتیک را همچون جک‌ پنوماتیک را به حرکت در آورد.
نحوه نام گذاری شیر پنوماتیک

در حقیقت نام گذاری شیر پنوماتیک روش خاصی ندارد بلکه نام گذاری آن‌ها را بر اساس تعداد ورودی و خروجی‌ها و یا تعداد حالت‌های آن، که روی شیر تعبیه شده بستگی خواهد داشت.

برای مثال می‌توان گفت که شیر پتوماتیک 5/3 که طرز خواندن آن 5 به 1 است، می‌خوانند. یعنی این که این مدل شیر دارای 5 عدد ورودی و خروجی هستند که برای آن سه حالت هم وجود دارد.

در حالت کلی عددی که سمت راست نوشته شود نشان دهنده تعداد حالت‌های شیر پنوماتیک خواهد بود و عددی که سمت چپ آن نوشته می‌شود نشان دهنده تعداد ورودی و خروجی‌های شیر پنوماتیک است.

فراموش نشود که روی بدنه شیرهای برقی دیاگرام داخلی شیر را هم در حالت توقف رسم می‌کنند که در اصل به آن حالت از کار نیافتاده می‌گویند.

گفتنی است که بیشتر شرکت‌هایی که شیرهای پنوماتیک را تولید می‌کنند آن‌ها را بر اساس استاندارد ISO-1210-1 می‌سازند؛ که بر اساس این استاندارد تعداد راه‌ها و وضعیت‌های شیر را به کمک اعداد بیان می‌کنند.

بنابراین این شیرها را با نام‌ها و تعداد ورودی و خروجی‌های و حالت متفاوتی تولید می‌کنند که بر حسب نیازتان می‌توانید یکی از آن‌ها را انتخاب کرده و برای کاربرد مورد نظر مورد استفاده قرار دهید.

شیلنگ ضد سایش

شیلنگ دریایی

کوپلینگ سندبلاست

اتصالات مغزی

اتصالات برنجی

برچسب ها:

این مقاله بدون برچسب است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *