انواع موتور های کاربردی در برق صنعتی

انواع موتور های کاربردی در برق صنعتی

انواع موتور های کاربردی در برق صنعتی

امروزه از موتور های الکتریکی در صنایع مختلف، کارخانجات و کارگاه های مختلفی استفاده می شود. موتور های الکتریکی متناسب به کاربرد، توان مورد نیاز، اندازه، نوع قطعات مورد استفاده، شیوه راه اندازی و غیره در انواع مختلفی طراحی و تولید می شوند. یکی از زمینه های اساسی استفاده از موتور های الکتریکی، برق صنعتی می باشد. در این مقاله ضمن تعریف موتور های الکتریکی، با انواع موتور های کاربردی در برق صنعتی، ویژگی ها و کاربرد های آن ها آشنا می شویم.

آموزش تابلو برق صنعتی

فیلم معرفی انواع موتور در برق صنعتیمعرفی موتور الکتریکی و انواع آن در برق صنعتی

موتور الکتریکی در واقع وسیله ای برای تبدیل انرژی الکتریکی به مکانیکی می باشد که در زمینه های مختلفی کاربرد داشته و در صنایع متعددی مورد استفاده قرار می گیرند. موتور های الکتریکی به طور کلی به دو دسته دوار و خطی تقسیم شده اند. عمده موتور های مورد استفاده در صنعت برق، موتور های دوار بوده که از دو بخش روتور و استاتور تشکیل شده است. روتور در واقع قسمت متحرک موتور الکتریکی بوده که اساس حرکت آن بر مبنای میدان مغناطیسی استاتور و گشتاور تولید شده از آن می باشد. استاتور که در بخش داخلی موتور قرار گرفته است با نام ایستانه نیز شناخته شده و بخش ثابت الکترو موتور می باشد.

موتور الکتریکی

موتور های الکتریکی در برق صنعتی بر اساس ساختار و عملکرد خود به دو دسته موتور های DC و موتور های AC تقسیم بندی شده که در ادامه با انواع مختلف آن آشنا خواهیم شد.

 

موتور DC یا جریان مستقیم چیست؟

یکی از انواع موتور های مورد استفاده در برق صنعتی، موتور های DC یا جریان مستقیم بوده که از آرمیچری از جنس آهنربای الکتریکی تشکیل شده است. هم چنین به منظور ایجاد میدان مغناطیسی در این موتور ها از قطعه ای به نام کموتاتور برای چرخش جریان الکتریکی در هر دور و تغییر جهت آن استفاده می شود. سرعت چرخش آرمیچر در موتور های جریان مستقیم به ولتاژ ورودی و گشتاور جریان ورودی بستگی دارد. این موتور ها با نام موتور های Direct Currentشناخته می شوند.

موتور DC یا جریان مستقیم
انواع موتور های DC در برق صنعتی

با توجه به کاربرد گسترده موتور های DC در برق صنعتی، انواع مختلفی از این موتور های جریان مستقیم در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرند.

انواع موتور های DC در برق صنعتی

انواع موتور های DC در برق صنعتی عبارتند از:

موتور DC سری

موتور DC سری در جرثقیل ها، بالابر هیدرولیک، پرس های ضربه ای و آسانسور به دلیل داشتن گشتاور راه انداز بالا مورد استفاده قرار می گیرند. نام گذاری موتور DC سری به دلیل قرار گیری سیم پیچی استاتور به صورت سری در کنار سیم پیچی روتور می باشد. از کاربرد های دیگر موتور جریان مستقیم سری در لوکوموتیو ها و قطار های برقی با عنوان موتور های کششی استفاده می شود. به منظور جلوگیری از آسیب دیدن موتور DC سری، نباید از آن ها در حالت بدون بار استفاده شود.

 

شیلنگ ضد سایش

شیلنگ دریایی

کوپلینگ سندبلاست

اتصالات مغزی

اتصالات برنجی

برچسب ها:

این مقاله بدون برچسب است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *