شیر برقی بخار چیست؟

شیر برقی بخار چیست؟

شیر برقی بخار در مدل‌های مختلفی تولید می‌شود و برای سیستم‌های خطوط بخار مورد استفاده قرار می‌گیرد. شیر برقی یا شیر پنوماتیک قادر به تحمل بخار با حرارت بین ۱۴۰ الی ۸۰۰ درجه سانتی‌گراد است و در سایزها و ولتاژهای مختلفی تولید و به بازار عرضه می‌شود. این شیرهای برقی برای مایعات داغ و بخار به کار می‌رود و از اجزا و قطعات مختلفی تولید می‌گردد. معمولاً شیر برقی بخار از جنس نرنج و یا استیل موجود است تا در برابر بخار آسیبی نبیند. شیرهای برقی کاربردهای بسیاری دارد که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به سیستم‌های شستشوی لباس، استریل کردن، قالب گیری و… اشاره کرد.

شیر برقی بخار یا شیر پنوماتیک وظیفه قطع و وصل کردن جریان سیالات عبوری را کنترل می‌کند. فرض کنید که شما یک دیگ برقی دارید و می‌خواهید که هر زمان که تمایل داشتید این بخار از داخل آن عبور نماید؛ همچنین شما می‌توانید برای عبور بخار از داخل این دیگ‌ها برنامه ریزی کنید تا در زمان مناسبی بخار از داخل دیگ‌ها خارج شود. این شیر به صورت اتوماتیک کار می‌کند و طبق برنامه ریزی اپراتور بخار را خارج خواهد کرد.

کاربرد شیر برقی بخار
انواع مدل‌های شیر برقی بخار

شیرهای برقی در مدل‌های مختلفی تولید و به بازار عرضه می‌شود که به شرح زیر است:

🔶 پارکر: شیر برقی پارکر ساخت ایتالیا بوده و در کل دنیا محبوبیت بالایی دارد. این شیرها از جنس برنج است و عملکرد آن به صورت پیستونی است و برای بخار و مایعات داغ مورد استفاده قرار می‌گیرد. شیر برقی پارکر کیفیت بالایی دارد و در هنگام طراحی و ساخت آن دانش بالایی به کار رفته است. این شیرها به ندرت سوخته و دارای قابلیت‌های بالایی است.

🔶 پیستونی ۱ اینچی یونیدی نرمال کلوز: این مدل کیفیت بسیار بالایی دارد و از ساختاری بسیار اصولی و استاندارد برخوردار است. این مدل دارای فشار ۱۵ بار است و جنس آن از برنج است؛ همچنین شیر برقی پیستونی همان طور که از نامش مشخص است، عملکردی پیستونی دارد و از قیمت پایین‌تری نیز برخوردار است.

🔶 روغن سنگین یونیدی: این نوع شیر برقی به صورت استاندارد مخصوص بخار آب داغ تولید می‌شود. این مدل شیر برقی بخار تحمل دمایی ۱۸۵ درجه سانتی‌گرادی دارد که کیفیت آن تضمین شده بوده و دارای ساختاری اصولی و استاندارد است. مقاومت بالای شیر برقی روغن سنگین یونیدی تضمین شده بوده و در مقابل سیال‌های دما بالا کنترین آسیب را می‌بیند.

اجزای شیر برقی بخار

شیرهای برقی نیز مانند سایر دستگاه‌ها از اجزا و قطعات مختلفی تشکیل شده است که در ادامه بخشی از اصلی‌ترین قطعات آن را به شما شرح می‌دهیم:

💠 بدنه اصلی: هر دستگاهی از یک بدنه ساخته شده است. در واقع این بدنه روکشی بر روی سایر قطعات است که از سایر اجزا در برابر سایر شرایط جوی محافظت می‌کند؛ بنابراین عبور و مرور بخار از داخل بدنه صورت می‌گیرد و از این رو کیفیت و جنس آن اهمیت بسیاری دارد. معمولاً بدنه شیرهای برقی از چدن و یا برنج است تا بتواند از سایر اجزای شیر محافظت کند.

💠 دیافراگم: دیافراگم‌ها باید مقاومت بالایی داشته و در برابر عبور بخار تحمل دمایی بالایی داشته باشد. این قطعه باید به مرور دچار نشتی و یا خوردگی نشده و حالت ارتجاعی خود را حفظ کند.

💠 پیستون: در شیرهای پیستونی از پیستون به جای دیافراگم استفاده می‌کنند. این قعه از جنس کروم است و با بالا و پایین رفتن شیر برقی را باز و بسته می‌نمایند.

💠 بویین: بویین نیز از دیگر قطعات مهم موجود در شیرهای برقی به شمار می‌رود. معمولاً بخار ایجاد شده به بوئین نرسیده و از داخل شیر رد می‌شود. کیفیت و ساختار اصولی بوئین‌ها بسیار حائز اهمیت بوده و باید به صورت استاندارد طراحی گردد.

شیلنگ ضد سایش

شیلنگ دریایی

کوپلینگ سندبلاست

اتصالات مغزی

اتصالات برنجی

برچسب ها:

این مقاله بدون برچسب است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *