طرز کار چیلر جذبی

طرز کار چیلر جذبی

طرز کار چیلر جذبی

در قسمت زیر به‌صورت خلاصه به طرز کار چیلر جذبی اشاره خواهد شد:

۱- در گام نخست ترکیبی از آب و لیتیوم بروماید به‌وسیله‌ی پمپ ژنراتور، از قسمت ابزوربر گرفته می‌شود و بعد از رد شدن از مبدل حرارتی به داخل ژنراتور پمپ خواهد شد.

۲- در گام بعدی، انرژی گرمایی به مخزن ژنراتور که دارای ترکیب یا محلول آب و لیتیوم بروماید است، منتقل می‌شود. منابع این انرژی گرمایی می‌تواند به‌وسیله‌ی شعله‌ی گاز مثل مشعل یا آب گرم موتورخانه تأمین شود.

۳- در موقع انتقال انرژی گرمایی به مخزن ژنراتور، غالباً آب از ترکیب محلول آب و لیتیوم بروماید به دلیل فرآیند تبخیر جدا خواهد شد. این فرایند نیز باعث غلیظ‌تر شدن لیتیوم بروماید شده و آب در محلول به شکل بخار جدا می‌شود.

۴- در این مرحله آب بخار شده در گام قبل لازم بوده تا توسط یک کندانسور یا چگالنده، مجدداً به شکل مایع تبدیل شود و اگر این اتفاق انجام نشود، مصرف آب به‌شدت زیاد خواهد شد. برای تشکیل فرآیند چگالش در این نوع چیلر، معمولاً از یک برج خنک‌کننده یا کولینگ تاور استفاده می‌شود. علت وجود کویل خنک‌کننده در ابزوربر اساساً به این صورت است که در محفظۀ جاذب به دلیل وجود لیتیوم ذرات آب تبخیر شده در اواپراتور با شدت زیادی جذب خواهد شد.

۵- در این گام لیتیوم بروماید غلیظ شده در قسمت پایانی ژنراتور به‌طرف مخزن ابزوربر یا جاذب ارسال می‌شود.

۶- ترکیب غلیظ شده لیتیوم بروماید به‌وسیله‌ی نازل‌هایی به داخل مخزن ابزوربر پاشیده می‌شود و مجدداً با آب ترکیب خواهد شد و این‌چنین فرایندهای بالا دائم تکرار می‌شود. به‌طورکلی این امکان که تمام آب‌هایی که از بخش کندانسور به‌طرف اواپراتور ارسال می‌شود نتواند ۱۰۰ درصد تبخیر شود نیز وجود خواهد داشت. برای جلوگیری از این مشکل یک سینی در زیر قسمت اواپراتور وجود دارد که محل جمع‌آوری آب است.

عملکرد اجزای اصلی چیلر جذبی

چیلر جذبی اساساً از چهار جزء اصلی تشکیل شده که در بخش زیر به توضیح عملکرد هر یک از اجزای آن پرداخته می‌شود:

🔶 بخش اواپراتور: وظیفه اصلی بخش اواپراتور در چیلر جذبی در اصل سرد کردن آبی است که باید برای مصارف سرمایشی به پمپ هدایت شود. در اواپراتور، آب به‌صورت مبرد به‌وسیله‌ی نازل‌هایی بر روی لوله‌های آب چیلد (آبی که قرار بوده سرد شود) ارسال می‌شود و به دلیل این‌که در اواپراتور اندکی خلأ است، آب مقطر افشانده می‌شود و به‌سرعت و دریافت کردن کوچک‌ترین گرما یا حرارت از مجاور خود، بخار خواهد شد.

🔶 بخش ابزوربر یا جاذب: وظیفه‌ی اصلی ابزوربر در چیلر جذبی ابقا و نگهداری فشار اواپراتور در حالت خلأ است و این عمل از طریق جذب نمودن بخار مبرد در اواپراتور انجام می‌شود. بعد از جذب کردن بخارآب به‌وسیله‌ی لیتیوم بروماید، پمپی در بخش ژنراتور پمپاژ می‌شود و گرمای خارجی را جذب می‌کند.

🔶 ژنراتور: وظیفه اصلی ژنراتور در اصل غلیظ کردن محلول لیتیوم بروماید به شیوۀ غلظت اولیه خواهد بود.

🔶 کندانسور: این جز در چیلر جذبی بخارآب یا بخار مبردی که از ژنراتور آزاد می‌شود را به مایع (آب مقطر) تبدیل خواهد کرد.

شیلنگ ضد سایش

شیلنگ دریایی

کوپلینگ سندبلاست

اتصالات مغزی

اتصالات برنجی

برچسب ها:

این مقاله بدون برچسب است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *