
تعمیر جک پنوماتیک: مهمترین قسمت یک سیستم پنوماتیکی جک پنوماتیک است. در واقع عملکرد جک پنوماتیک توسط باد انجام میپذیرد. این وسیله از قدرت هوای تحتفشار برای تولید حرکتهای رفت و برگشتی استفاده مینماید. جک پنوماتیک در صنایع مختلف کاربرد فراوانی دارد. ساختار جک پنوماتیک شامل بدنه، پکینگ، پیستون و اتصالات است و بر اساس اینکه چه میزان باری تحمل و جابهجا میکند و همچنین میزان کورس آن انتخاب میشود.
باتوجه به متنوع بودن این محصول تعمیر آن نیاز به تخصص و تجربهی فراوان دارد و درصورتیکه در تعمیر این قطعه خطایی انجام گیرد، این احتمال وجود دارد که آسیبهای بیشتری به خود جک وارد گردد؛ بهعنوان مثال اگر در هنگام تعمیر جک پنوماتیک قطعهای را بهاشتباه ببندیم، این امکان به وجود میآید که از راههای دیگر که قبلاً سالم بودند نشتی داشته باشیم. بیشترین خرابی که ممکن است در این وسیله ایجاد شود، میتوان به نشتی دادن باد از سیلندر اشاره کرد.
گاهی این نشتی ناچیز و کم به نظر میآید، اما همین نشتی کم میتواند منجر به افت فشار باد در سیلندر و کم شدن قدرت جک شود. گیرپاژ کردن جک خرابی دیگری است که ممکن است در مورد جک پنوماتیک به وجود آید؛ بهاین ترتیب جک در جای خود گیر میکند و دیگر با فشار باد باز و بسته نمیشود
جک پنوماتیک
علل و عوامل خرابی جک پنوماتیک
با دانستن علل و عوامل خرابی جک پنوماتیک این امکان حاصل میشود تا به تعمیر آن بپردازیم؛ همانگونه که در مطالب بالا گفته شد، نشت باد و گیرپاژ کردن جک پنوماتیک از رایجترین خرابیها محسوب میشوند که اغلب به علت عدم استفاده از واحد مراقبت و یا معیوب بودن واحد مراقبت به وجود میآیند.
نفوذ آب
اگر هوای ورودی دارای رطوبت باشد و به داخل جک نفوذ کند، تعمیر جک پنوماتیک مشکل میگردد؛ زیرا این رطوبت نفوذی موجب زنگ زدگی قطعات جک میشود و هزینههای زیادی جهت تعمیران باید پرداخت شود. وظیفهی واحد مراقبت ممانعت از نفوذ آب و رطوبت هوا به درون سیستم است.
باکیفیتترین اتصالات پنوماتیک را از نوین صنعت بخواهید.
اجزای جک پنوماتیک
خشکی هوا
اگر هوای ورودی به سیستم چرب نباشد، در این صورت قطعهها در شرایط خشک روی هم کار میکنند و این مسئله سبب افزایش ساییدگی قطعههای مربوطه میشود؛ همچنین تمام قطعههای لاستیکی نیز ترک خورده و از بین میرود؛ بنابراین لازم است از واحد مراقبت پنوماتیک استفاده شود تا هوای چرب به درون سیستم هدایت گردد.
گرد و غبار زیاد
واحد مراقبت پنوماتیک نقش تمیز کردن هوای ورودی به داخل سیستم را بر عهده دارد. اگر واحد مراقبت وجود نداشته باشد یا فیلتر داخل آن بعد از مدتی کار کثیف شده و کارایی لازم را نداشته باشد، پلیسه یا گرد و غبار و ذرات خاک وارد سیستم شده و نهایتاً به داخل جک میرسند. انباشته شدن این گرد و خاکها در طول مدت زیاد در درون جک سبب خرابی جک پنوماتیک میشود؛ همینطور اگر یک پلیسهی کوچک وارد سیستم شود، چون با فشار زیاد در داخل جک حرکت میکند، موجب پاره شدن اورینگها یا خط افتادن بدنه داخلی سیلندر میگردد.