انواع تایمر برق صنعتی

انواع تایمر برق صنعتی

انواع تایمر برق صنعتی

تایمرهای برقی یا رله های زمانی وظیفه دارند تا مدار را برای مدت زمانی خاص کنترل کنند. یا به عبارت دیگر این تایمرها به عنوان تنظیم کننده زمان ، بین دو عملکرد متفاوت در مدار مورد استفاده قرار می‌گیرند. تایمر ها در صنعت از کاربرد بسیار زیادی برخوردار هستند. معمولاً این تایمرها در تابلوهای اتوماسیون ، فرمان ، راه اندازی خودکار دستگاه ، عبور از حالت ستاره به مثلث ، راه اندازی موتورهای سنگین سه فاز و….. کاربرد دارند.

 

انواع تایمر برق صنعتی

تایمرهای برق به دسته ها و انواع مختلفی تقسیم می‌شوند. تایمرهای برق از نظر کاربرد و عملکرد به دسته های زیر تقسیم می شوند:

تایمر تکرار شونده یا چشمک زن
تایمر شمارش معکوس
تایمر روزانه
تایمر هفتگی
تایمر تاخیر در وصل
ذخیر در قطع

از دیگر انواع تایمر های برق صنعتی می توان به دو دسته تایمر برق آنالوگ و تایمر برق دیجیتال اشاره کرد. همچنین تایمرهای برق موتوری یا الکترومکانیکی ، تایمر الکترونیکی ، تایمر هیدرولیکی ، تایمر حرارتی از دیگر انواع تایمرهای برق صنعتی می باشند.

تایمر برق تکرار شونده یا چشمک زن

در این نوع از تایمرها با تنظیم دو زمان روشن بودن دستگاه متصل و خاموش بودن آن می‌توانیم دستگاه مورد نظر خود را به طور مکرر خاموش و روشن کنیم. در بعضی از تایمر های تکرار شونده می توانیم حتی تعداد دفعات تکرار را نیز تنظیم کنیم. به طور مثال وقتی می‌خواهیم روشنایی یک تابلوی مغازه را برای جلب توجه هر ۵ ثانیه یکبار کاموش و روشن کنیم.

یا اینکه یک نوار نقاله را در خط تولید ۱۰ ثانیه روشن و ۵ ثانیه به جهت چسباندن برچسب خاموش کنیم.و این کار را به تعداد دفعات دلخواه ، هر چند دفعه که می خواهید تکرار کنیم. محدوده کارکرد و کاربرد این نوع تایمر بسیار گسترده است.

تایمر شمارش معکوس

تایمر شمارش معکوس همان تایمر تاخیر در قطع و گاهاً تاخیر در وصل می باشد. ما از این تایمر بیشتر در مصارف خانگی استفاده می کنیم. مثل روشن بودن هود به مدت زمان دلخواه و یا قطع تغذیه شارژر موبایل به دلیل افزایش طول عمر باتری.

تایمر روزانه

در تایمر روزانه ما مانند ساعت های معمولی زمان فعلی را در دستگاه تنظیم می کنیم و پس از آن بازه های زمانی که میخواهیم وسیله برقی متصل به تایمر در آن بازه ها روشن باشد را مشخص می کنیم.

پس تایمر هر روز در بازه زمانی مشخص شده دستگاه مورد نظر شما روشن خواهد شد و در خارج از آن بازه زمانی دستگاه را خاموش نگه می‌دارد. کارکرد و کاربرد این نوع تایمر نیز بسیار گسترده می باشد. از جمله کاربردهای این تایمر می توان به موارد زیر اشاره کرد :

استفاده از آن به عنوان تایمر ساعت کار
روشن و خاموش کردن تجهیزات تراریوم در شبانه روز
روشن کردن تابلوی مغازه شب هنگام ، به صورت خودکار
روشن کردن نمای ساختمان در شب و خاموش کردن آن در روز با تایمر
باز کردن شیر برقی یا روشن کردن پمپ با مدت زمان دلخواه با هدف آبیاری گیاهان

 

شیلنگ ضد سایش

شیلنگ دریایی

کوپلینگ سندبلاست

اتصالات مغزی

اتصالات برنجی

برچسب ها:

این مقاله بدون برچسب است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *