انواع شیر برقی

انواع شیر برقی

انواع شیر برقی

در رابطه با انواع این شیر ها باید گفت انواع بسیار متفاوتی دارند و حتی می توان آن ها را با توجه به عوامل مختلفی دسته بندی کرد.

که عوامل عبارت اند از: موقعیت سوپاپ غیر فعال، مکانیزم باز و بسته شدن پورت ها، تعداد پورت های ورودی و خروجی، تعداد مسیر های جریان یا به عبارتی موقعیت سوئیچینگ می باشند. در حال حاضر معولا با شکل های متنوع و هدف های مختلف طراحی و تولید می شوند.

بهره گیری از این شیرها به طراحان این فرصت را می دهد که انواع سیستم های کنترلی الکتریکی را طراحی کرده و مورد استفاده قرار دهند. دامنۀ عملکردی این شیرها معمولاً مابین 24 تا 220 ولت می باشد.

و این عامل موجب شده که در طراحی انواع شیر های برقی پنوماتیک تنوع گسترده ای وجود داشته باشید. اما باید بدانید که شیر های پنوماتیک با نیروی برق و مغناطیس عمل می کند این شیر ها زمانی مورد استفاده قرار می گیرند که به کنترل خودکار جریان سیال احتیاج باشد.

امروزه برای قطع و وصل کردن همه سیال ها از جمله آب و گاز و… از شیر برقی استفاده می شود. این نوع شیر در صنعت کاربرد زیادی داشته و در حوزه وسیعی استفاده می شود. سیستم های ایمنی از شیر برقی فراوان استفاده می کنند.

این شیر به دلیل نقش کنترل کنندگی که دارد می تواند جریان سیالات مختلف را به خوبی کنترل کند. به طور کلی در همه جاهایی که آب، گاز، روغن، نفت، سیالات و یا هر سیال غیر ویسکوز و روشن وجود داشته باشد شیر پنوماتیک می تواند کاربرد داشته باشد.
شیر برقی پنوماتیک 3/2

گفتنی است که سیستم های پنوماتیکی در صنایع مختلف مانند کارخانه های تولید لبنیات، داروسازی، خودروسازی و … مورد استفاده قرار می گیرند. هر سیستم پنوماتیک متشکل شده از کنترل نیرو، کمپرسور ها و عملگر ها می باشد.

باید بدانید که از شیر های پنوماتیک می تواند جریان گاز ها و مایعات را به صورت کاملا مناسب کنترل نمود. یکی از انواع آن شیر برقی 3/2 می باشد که در سیستم های پنوماتیکی بسیار پر کاربرد می باشد.

باید بدانید عدد اول به کار رفته در نام این این شیر ها نشان دهنده تعداد پورت ها می باشد و عدد دوم نشان دهنده تعداد موقعیت یا پوزیشن شیر می باشد. این شیر دارای سه پورت می باشد که در ادامه بیشتر آن ها را مورد بررسی قرار خواهیم داد:
پورت P

پورت P به طور مستقیم به شلنگ هوای فشرده خروجیکه بعد از گذر واحد مراقبت به شیر برقی کنترل جهت رسیده متصل می شود.

گفتنی است که در مدار پنوماتیکی آن را با عدد 1 نمایش می دهند.
پورت A

پورت A به عنوان خروجی هوای شیر می باشد یک پورت مصرف کننده می باشد و به وسیله این پورت هوای فشرده به واسطه شلنگ به ورودی عملگر ارسال می شود.
پورت R

پورت R همچون پورت T در یک شیر برقی هیدرولیک می باشد که آن را با عدد 3 نمایش می دهند به عبارت دیگر مجرای تخلیه شیر است.

پس از انجام کار به وسیله عملگر ها در بازگشت شفت جک به جای خود هوای فشرده داخل محفظه شیر از این پورت به فضای بیرون هدایت می شود. شیر 3/2 در دو حالت عادی باز و حالت عادی بسته طراحی و تولید می شوند.

که حالت عادی باز یعنی زمانی که تحریک نشده باز می باشد به طوری که هوا از آن عبور کرده و سپس با تحریک شیر بسته می شود. اما در حالت عادی بسته یعنی زمانی که تحریک نشده بسته می باشد و با تحریک باز می شود.

شیلنگ ضد سایش

شیلنگ دریایی

کوپلینگ سندبلاست

اتصالات مغزی

اتصالات برنجی

برچسب ها:

این مقاله بدون برچسب است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *