شیر پروانه‌ای چیست و چه کاربردی دارد؟

شیر پروانه‌ای چیست و چه کاربردی دارد؟

شیر پروانه‌ای چیست و چه کاربردی دارد؟

دریچه‌ها یکی از اصلی‌ترین ابزار برای کنترل جریان به شمار می‌روند. در بین تمامی دریچه‌ها، شیر پروانه‌ ای یکی از مطمئن‌ترین و ایمن‌ترین دریچه‌ها محسوب می‌شوند. این شیرها در گروه شیرهای ربع گرد قرار دارند و برای کنترل جریان سیالات به کار می‌روند. شیرهای پروانه‌ای نوعی شیر برقی است که می‌توان آن را به صورت دستی نیز تنظیم کرد. ساختمان این شیر به صورت کاملاً ساده طراحی شده است و می‌تواند به بهترین شکل ممکن وظیفه تنظیم زمان ورود و خروج شیرها را برعهده بگیرد. این شیرها به صورت ۹۰ درجه چرخش دارند و برای استفاده از آن تنها کافیست اهرم موجود بر روی بدنه را بچرخانید.

 

انواع شیر پنوماتیک

 

شیر پردانه‌ای اهرمی است که برای تنظیم جریان عبور سیالات مورد استفاده قرار می‌گیرد. این شیرها عملکردی بسیار سریع دارند و تنها در یک ربع گردش به صورت کامل باز و یا بسته می‌شوند. این شیرها قابل استفاده برای جریان‌های کم فشار با دمای پایین و جریان‌های فشار پایین با دمای بالا هستند. این شیرها از مجبوبیت بالایی خصوصا برای عبور سیالات کم فشار برخوردار هستند. شما می‌توانید از این شیر در جریان سیالاتی که حجم بالایی دارند نیز استفاده کنید.

استفاده از شیرهای پروانه‌ای در سیستم لوله کشی این امکان را به کاربران می‌دهد که به راحتی و تنها با چرخش اهرم حرکت جریان را مسدود و سپس آزادسازی کنند. کیفیت و اهمیت شیرها هنگامی که قصد تمیز کردن لوله‌ها را داشته باشید خود را نشان می‌دهد. شاید شما نیز با شنیدن این شیر طرحی شبیه به پروانه در ذهنتان بیاید، ولی این شیرها هیچ شباهتی به پروانه ندارند و دلیل نامگذاری این شیرها دیسک‌ها هستند که دارای بال‌هایی در اطراف خود هستند.

 

همان طور که در بالا نیز به آن اشاره کردیم، اصلی‌ترین وظیفه شیرهای پروانه‌ای کنترل جریان سیالات است؛ بنابراین شما در هر لوله کشی و یا سیستمی که سیالات در آن جریان دارند، می‌توانید از این شیر استفاده کنید. این شیر برقی به خوبی و در مدت زمان کوتاهی می‌تواند جریان را مسدود کرده و یا آن را آزادسازی کند. به همین دلیل می‌تواند انواع سیالات اعم از مایعات و گاز را نیز کنترل کند. در زیر به برخی از اصلی‌ترین کاربرد شیر پروانه‌ ای اشاره می‌کنیم:

کارکرد در تاسیسات آبرسانی

قابل استفاده برای کنترل هوای فشرده

سیستم‌های خنک کننده

سیستم‌های اطفاء حریق

سرویس‌های وکیوم و مکش

مایعات غلیظ همچون دوغاب

سیستم‌های هیدرولیکی

لوله کشی آب و فاضلاب

سیستم‌های گاز و هوای فشرده

سیستم‌های دمای بالا و پرفشار

 

 

 

شیلنگ ضد سایش

شیلنگ دریایی

کوپلینگ سندبلاست

اتصالات مغزی

اتصالات برنجی

برچسب ها:

این مقاله بدون برچسب است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *