شیلنگ پنوماتیک چیست؟

شیلنگ پنوماتیک چیست؟

شیلنگ پنوماتیک: به کارگیری قدرت سیال به دو بخش اصلی یعنی هیدرولیک و پنوماتیک تقسیم‌بندی می‌شود. به طور کلی پنوماتیک زمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد که به نیروهای نسبتا پایین و سرعت‌های حرکتی بالا نیاز باشد؛ اما در مقابل سیستم‌های هیدرولیکی برای سرعت‌های کنترل شده دقیق و قدرت‌های بالا کاربرد دارند. جک‌های هیدرولیک، ترمز و فرمان هیدرولیک مثال‌هایی از این دسته به شمار می‌آیند.

ابزار و دستگاه‌های پنوماتیک، بخش قابل توجهی در صنایع مختلف به شمار می‌آیند؛ به طوری که بدون حضور آن‌ها انجام فرآیندهای صنعتی با مشکل مواجه می‌شود. در تجهیزات مرتبط با پنوماتیک انرژی گاز فشرده امر مهمی به حساب می‌آید که با کاهش حجم افزایش می‌یابد؛ همچنین جریان آن زمانی برقرار می‌شود که در دستگاه‌ها و ابزارهای مرتبط قرار بگیرد. اولین معیار برای انتخاب شیلنگ‌ پنوماتیک، نوع ساخت آن است؛ زیرا برخی از مواقع این امکان وجود دارد شیلنگ‌های مورد استفاده برای انتقال هوا، تنها توسط یک ماده ساخته شوند. در نظر داشته باشید داخل شیلنگ پنوماتیک به وسیله یک یا چند لایه الیاف، مستحکم شده و خارج آن توسط یک پوشش محافظ مقاوم‌ سازی می‌شود.

تعیین کردن شرایط اولیه برای عملکرد محصول، با کمک فراهم‌سازی هوای مورد نیاز سیستم انجام می‌پذیرد؛ بنابراین قطر شیلنگ با در نظر گرفتن هوای گذرنده انتخاب می‌شود. اگر قطر داخلی شیلنگ پنوماتیک انتخاب شده بیش از حد کوچک باشد، جریان به خفگی دچار می‌شود؛ به عبارت دیگر افت شدید فشار، سرعت سیال را زیاد می‌کند؛ به همین دلیل عمر مفید سیستم تا حد زیادی کاهش یافته و مقاومت خود را از دست می‌دهد. از سوی دیگر اگر قطر داخلی شیلنگ انتخاب شده بیش از حد بزرگ باشد، باید برای خرید آن هزینه بیشتری پرداخت شود چرا که از ابعاد و وزن بالاتری برخوردار است.

شیلنگ پنوماتیک قرمز ، آبی و مشکی
انواع شیلنگ پنوماتیک

کوپلینگ‌های پنوماتیک، نوعی اتصال بوده که برای وصل سریع، ایجاد و شکستن خطوط انتقال هوا کاربرد دارد. انواع شیلنگ پنوماتیک در موارد زیر بررسی خواد شد:
1. شیلنگ پلی اورتان یا (POLYURETHANE / PU)

این نوع شیلنگ در برابر سایش و پیچ خوردگی مقاوم بوده و به دلیل انعطاف‌پذیری بالا در فضاهای کوچک نیز نصب می‌شود. فشار ترکیدگی شیلنگ پلی اورتان ۱۰ و دمای کاری آن تا حدود ۸۰ درجه سانتیگراد ادامه پیدا می‌کند. از قابلیت این نوع شیلنگ می‌توان به راحت جاری شدن سیال اشاره کرد؛ همچنین اغلب از خاصیت ضد حریق نیز بهره‌مند است.

 

2. شیلنگ پلی آمید یا (POLYAMIDE / PA)

شیلنگ‌های پلی آمیدی در اصل همان شیلنگ‌های نایلونی محسوب می‌شوند. سبک بودن، قطر ثابت با شعاع خمش مناسب و استحکام از ویژگی‌های این محصول است. موردی که باید به آن توجه شود، میزان مقاومت خستگی پلی آمید است؛ چرا که در مقایسه با سایر شیلنگ‌ها فشار بیشتری تحمل می‌کند. لازم به ذکر است جذب رطوبت بسیار پایین از دیگر مزیت‌های این محصول به شمار می‌آید.
3. شیلنگ پلی اتیلن یا (POLYETHYLENE / PE)

این شیلنگ‌ها بسیار منعطف بوده و در مقابل مواد شیمیایی با خلوص نسبتاً پایین مقاومت خوبی از خود نشان می‌دهند؛ همچنین از قیمت بسیار مناسبی برخوردار بوده و مقرون به صرفه است.
4. شیلنگ پی وی سی یا (POLYVINYLCHLORIDE / PVC)

پلی وینیل کلراید با ارزش‌ترین محصول صنایع پتروشیمی تلقی شده و برای تولید شیلنگ‌های پنوماتیکی مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ همچنین از ویژگی‌های مهم شیلنگ PVC می‌توان به سبک بودن و انعطاف‌ پذیری مطلوب اشاره کرد. لازم به ذکر است علاوه بر در دسترس بودن و قیمت مناسب، یکی دیگر از مزایای این محصول قابلیت استرلیزه پی در پی است؛ بنابراین مقاوم بوده و آسیب‌ پذیری کمی دارد.
5. شیلنگ پلی پروپیلن یا (POLYPROPYLENE / PP)

این نوع از شیلنگ‌های پنوماتیکی در مقایسه با سایر شیلنگ‌ها سبک‌تر بوده و در مقابل حرارت و مواد شیمیایی مقاوم‌تر عمل می‌کند؛ همچنین سطح این محصول از درجه سختی مناسبی برخوردار بوده و میزام انعطاف‌ پذیری کمی دارد؛ به همین دلیل در شرایط سخت مناسب‌ترین تصمیم، انتخاب شیلنگ پلی پروپیلن و خرید آن است؛ چراکه می‌تواند در سیستم‌های مرتعش و فشار بالا نیز مورد استفاده قرار بگیرد.

شیلنگ ضد سایش

شیلنگ دریایی

کوپلینگ سندبلاست

اتصالات مغزی

اتصالات برنجی

برچسب ها:

این مقاله بدون برچسب است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *