طراحی تابلو برق فشار ضعیف

طراحی تابلو برق فشار ضعیف

به فضایی که تجهیزات مختلف برقی بر روی آن نصب می گردد و باعث محافظت از این تجهیزات می گردد تابلو برق گفته می شود. بسته بودن تابلوی برق در یک محفظه جداگانه باعث می شود تا مشکلاتی که ناشی از نصب تجهیزات و خطراتی که به علت عوامل محیطی مختلف مانند اتصال کوتاه رخ می دهد وجود نداشته و ایمنی بیشتری توسط تابلوی برق تامین گردد. در این مقاله به معرفی تابلو برق فشار ضعیف و نحوه ساخت و طراحی تابلو برق فشار ضعیف پرداخته شده است.

آموزش تابلو برق صنعتی

البته نیازی نیست تا حتما برای تابلوی برق یک فضای بسته را در نظر گرفت. دسته بندی های مختلفی برای تابلوهای برق وجود دارد که از جمله این دسته بندی ها می توان به دسته بندی از نظر ساختار، دسته بندی از نظر محل نصب و دسته بندی از لحاظ ولتاژ اشاره کرد.

از نظر ولتاژ تابلوهای برق را در انواع تابلوهای فشار ضعیف، تابلوهای فشار متوسط و تابلوهای فشار قوی طبقه بندی می کنند.

تابلو برق فشار ضعیف چیست؟

به طور کلی در تابلوهای برق تجهیزات مختلفی قرار گرفته است که هر یک از آنها وظیفه انجام دادن کاری خاص را در تابلو بر عهده دارد. انواع مختلف تابلوهای برق از تجهیزات مختلفی در ساختار خود استفاده می کنند و نمی توان از تجهیزات مخصوص تابلوهای برق فشار قوی در تابلوهای برق فشار ضعیف استفاده نمود.

ولتاژ مورد استفاده برای تابلوهای فشار ضعیف از 380 ولت تا 1000 ولت می باشد، در حالی که این ولتاژ در تابلوهای فشار متوسط 1000 تا 63000 ولت و در تابلوهای فشار قوی 63000 تا 400000 ولت است.

کاربرد تابلوهای برق عموما در پالایشگاه ها، کارخانه ها، ایستگاه های برق، ساختمان های تجاری و غیره می باشد و در هر یک از اماکن گفته شده باید از نوع خاصی از تابلوهای برق استفاده نمود.

تغذیه تابلوهای فشار ضعیف با استفاده از ترانسفورماتور با ولتاژ 400/230 ولت می باشد و به علت نیاز به ولتاژهای پایین از بازار فروش خوبی برخوردار می باشند.

تجهیزات و قطعات مختلفی برای تابلوهای فشار برق ضعیف وجود دارد که از آنها برای قطع و وصل و کردن، اندازه گیری، کنترل و حفاظت استفاده می گردد.
انواع تابلو برق فشار ضعیف

با توجه به نوع عملکرد و شرایط فیزیکی که تابلوهای فشار ضعیف دارند، آنها در چند رده مختلف قرار می دهند که از آن جمله می توان به تابلوهای برق بارانی، تابلوهای برق سلولی و تابلوهای برق دیواری اشاره کرد. در ادامه به معرفی و بررسی ویژگی های این تابلوها اشاره شده است.

انواع تابلو برق فشار ضعیف

تابلو برق بارانی

این نوع از تابلو برق فشار ضعیف را برای استفاده در فضای باز طراحی کرده اند که دارای یک کلاهک مخصوص می باشند. شیب این کلاهک متناسب با مکان نصب قابل تنظیم شدن از چهار طرف می باشد. یکی از ویژگی های این تابلوها این است که شیارهای مخصوصی را در جلوی تابلو تعبیه کرده اند که این کار باعث شده است تا قطعات الکتریکی به کار رفته در تابلو تهویه و خنک نگه داشته شوند. درجه حفاظت در این نوع از تابلوهای برق فشار ضعیف به صورت IP 54~ 56 طراحی شده است.

 

شیلنگ ضد سایش

شیلنگ دریایی

کوپلینگ سندبلاست

اتصالات مغزی

اتصالات برنجی

برچسب ها:

این مقاله بدون برچسب است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *